Recensie boek Argentijnse Tango in dansmagazine

In het Dansmagazine verscheen de onderstaande recensie:

dansmagazine 1

website Dans Magazine
Recensie boek Argentijnse Tango

dansmagazine2

Groningse tangoscene in boek gevangen

De Groningse tangosalon La Pasión sloot in 2002 haar deuren, maar heeft nog altijd een legendarische status. De roemruchte jaren van de tangosalon heeft oprichter Johan Meijering van La Pasión nu gevangen in het boek  Argentijnse tango van Groningen tot Maastricht.

De passionele Argentijnse tango en het nuchtere Groningen lijken geen voor de hand liggende combinatie. Toch kent de noordelijke stad een levendige tangoscene. Meijering beschrijft de oorsprong en geschiedenis van de tango. Daarnaast gaat hij in op de Nederlandse tangocultuur, waarbij de Groningse scene centraal staat. La Pasíon sloot in 2002 wegens geldgebrek, maar er zijn nog altijd meerdere tangosalons in Groningen te vinden.

Ode aan La Pasión

Afgelopen weekend vond een groot tangofestival plaats waarbij het boek feestelijk gepresenteerd werd. Het tangofestival draagt de naam ‘La Pasión, salon de tango y cultura’ en is een ode aan tangosalon La Pasión, waar het boek op aansluit

 

IMG_0843---kopie Op Ameland werd door Johan de laatste hand gelegd aan het manuscript voor de boeken en tot in de kleine uurtjes gewerkt om de deadline te halen. Op 19 september 2015 werden beide boeken gepresenteerd.